איך עובד בית חכם?


איך עובד בית חכם?

 
לפני עשור המחשבה שנשלוט על הבית שלנו מרחוק ונוכל לדעת מה מתרחש בו בכל רגע נתון או שנקבל חיווי על נזילה בזמן שאנחנו בחופשה, הייתה נדמית לנו כסצנה מסרט של מדע בדיוני. אז קחו הצצה קדימה: בעוד עשר שנים ייראה לכם מובן מאליו לדבר אל הבית שלכם ולחלק לו הוראות קוליות, וכל מוצר טכנולוגי יהיה מחובר לרשת הביתית ולטכנולוגיית הבית החכם. הבית יהפוך ליישות טכנולוגית. כולו? כן. כמעט. בכל זאת תצטרכו לבחור ספה שנוחה לכם.
 
בינתיים אנחנו חיים כאן ועכשיו ואם מביטים אל העבר, רואים שהבית שלנו הרבה יותר נוח, בטוח ומתוחכם. זאת בזכות השינויים הטכנולוגיים ו"האינטרנט של הדברים" - באנגלית: Internet of Things, או בקיצור IoT, אותם מוצרים, חפצים וגאדג'טים שיש בהם תוכנה, חיישנים ואלקטרוניקה ואפשר לתקשר איתם ולשלוט בהם. תכונות אלה יוצרות את הבית החכם.
 

אז איך מערכת בית חכם עובדת?

 
מערכת בית חכם טובה ויעילה היא מערכת שבסופו של דבר גורמת לשלושה דברים לקרות במקביל: שליטה, ביטחון ונוחות. אתם מנהלים את הבית ובמערכות המתקדמות יותר המכשירים גם מסוגלים לתקשר אתכם ואלה עם אלה.
 
נתחיל עם הבסיס. במערכת בית חכם יש מגוון חיישנים המנטרים את הבית 24/7 - חיישני טמפרטורה, לחות, תאורה, תנועה וקול. חיישני תנועה וקול מתריעים על כל כניסה, מספקים מידע על המתרחש ובמקרה הצורך מפעילים אזעקה. הבית החכם מאפשר לכם לשמוע מה קורה בו באמצעות מערכת כריזה ושמע דו-כיוונית ואם אתם הורים לילדים או בעלי חיות מחמד, תוכלו לצפות בהם ולדבר איתם. מצלמת 180 מעלות מספקת תמונה מרחבית ואפשרות למסך מפוצל, כולל שליטה בזום ובמצבים שונים. בית חכם שכזה מעניק שקט נפשי.
 
הבתים החכמים כיום מסוגלים ליותר. עוד ועוד מכשירים שבעבר היו "אנלוגיים" הופכים לדיגיטליים, ולכן התשובה לשאלה "מה זה בית חכם?" היא לא רק בית שיודע לחבר אותנו אל מכשירים דיגיטליים, זה כבר ברור ומובן מאליו לקראת שנות ה-20 של המאה ה-21, אלא בעיקר בית שמשרת אותנו. בין אם אנחנו מפעילים מערכת אבטחה, מכבים אורות גם כשאנחנו מחוצה לו או מקבלים חיווי על שינוי כלשהו שמתרחש בו. הבית החכם למעשה מלווה אותנו גם כשאנחנו מחוצה לו.


 

מה צריך לדעת על בית חכם?

 
אם החלטתם לשדרג את הבית ולהפוך אותו לחכם, אתם צריכים להקפיד על כמה פרמטרים שיהפכו את השימוש במערכת ליעילה ובטוחה.
 
התקנה פשוטה. יש סוגים שונים של מערכות בית חכם, כאלה שמחוברות באופן קווי ללוח שליטה או כאלה שפועלות באופן אלחוטי. מכיוון שכיום הסמארטפון הוא המכשיר הטכנולוגי החשוב בחיינו, האפליקציות השונות והחיבור לרשתות התקשורת הופכות אותו לשלט רחוק, מצלמה, מאגר מידע ומרכז תקשורת קטן, וכל זה במכשיר שגודלו ככף היד, הבחירה חייבת להיות נוחה – להתחבר לבית החכם באמצעות אפליקציה באופן קל ומהיר.
 
אבטחה איכותית. ודאו שאתם משתמשים במערכת בית חכם שבה השירות נמצא בענן מאובטח ובעל הצפנה גבוהה. בבית חכם של בזק לדוגמה, בכל כניסה מתבצעת בדיקת אימות של המשתמש המונעת חדירה לפרטיות. בנוסף, כל המידע באפליקציה וסרטוני הווידאו מגובים בענן מאובטח, וניתן לצפות בהם באמצעות האפליקציה בלבד, בכניסה עם שם משתמש וסיסמה שהגדרתם בתהליך הרישום.
 
שליטה מוחלטת. כמובן שמצלמה שמעדכנת בזמן אמת מה קורה בבית וחיישנים שמתריעים על כניסה ומפעילים אזעקה הם חלק מהיכולות שתדרשו מהמערכת, אבל אתם יכולים להשיג שליטה מקיפה יותר באמצעות הרחבתה לגלאים שמעדכנים בכל פעם שהדלת או החלון נפתחים, ומאפשרים קביעת תרחישים כמו הפעלת אזעקה, הפעלת הקלטה של המתרחש בבית, הדלקת אורות, הפעלת מזגן ועוד, וכן גלאי הצפה שמעדכן על נזילות או דליפות מים ואף מסוגל לכבות שקעי חשמל חכמים בשעת הצורך.


בית חכם