מתקפת סייבר – איך להתגונן ממתקפת סייבר
איך להתגונן מפני מתקפת סייבר
בזמן שאתם קוראים את המשפט הזה מתרחשת בעולם מתקפת סייבר כלשהי. אחת המפות המדהימות שיצר לנו העידן הטכנולוגי הוא מפת תקיפות הסייבר העולמית אשר מתעדכנת מדי שנייה, ומצביעה על עובדה ברורה: מדי יום נערכים מאות אלפי סוגים שונים של תקיפות סייבר בעולם.
כולנו חשופים למתקפות אלה ורק לאחרונה, באוגוסט 2018, חוו אלפי ישראלים מתקפת סייבר באמצעות מסרונים באפליקציית וואטסאפ.
כמדינה שמאמצת בחום כל חידוש טכנולוגי והמצאה דיגיטלית, ישראל מהווה יעד למתקפות שכאלה. לפי דוח מצב האינטרנט של בזק לשנת 2017, מספר המשתמשים באינטרנט בישראל עומד על כ-6.6 מיליון, כשל-30% מהבתים בישראל יש יותר מ-11 מכשירים שמחוברים לאינטרנט הביתי.
כשליש מהישראליים חוו בשנה האחרונה תקיפה בסמארטפון או במחשב שלהם על ידי תוכנות זדוניות ווירוסים ואיבדו מידע חשוב. מה זה למעשה מתקפת סייבר ואיך מתגוננים מפני התקפות סייבר? אנחנו כאן כדי להסביר ולעזור.
בואו להגן על האינטרנט בבית
מהשבתת מערכת הרמזורים ועד שימוש בפרטים אישיים
ישנם סוגים שונים של מתקפות סייבר ואפשר לחלקן לשתי קבוצות עיקריות, מתקפה שנועדה לגרום לנזק כבד במערכות או ברשתות מחשבים כדי להשמידן או לגרום לאובדן חיי אדם, לדוגמה השבתת מערכת רמזורים או לחילופין חדירה למערכות ממוחשבות של הצבא, וישנן מתקפות סייבר שמטרתן לדלות מידע אישי מסווג ולהשתמש בו להונאה ולמסחר. זהו הסוג שממנו כדאי יותר להיזהר כשמדובר באנשים פרטיים.
מתקפות אלה גורמות לפגיעה כספית או פגיעה בפרטיות. ההאקרים מצליחים להשיג נתונים אישיים, לעתים אף אנו אלה שמספקים להם אותם בגלל אבטחה לקויה או חוסר מודעות, ובעקבות כך מסוגלים לבצע הונאות אשראי, חדירה לחשבונות הבנק או להשתמש בנתונים האישיים שלנו ברשת בשימושים שונים.
שיטות התקיפה יצירתיות מאוד. דרך אחת היא זיוף כתובת מסוימת המוטמעת בכרטיס הרשת של המחשב והמודם, דרך אחרת היא זיוף כתובת ה-IP, ישנה התקפה על ידי פיתוי, לרוב באמצעות לינק שפתיחתו חושפת את המכשיר להתקפה או התקפה שמונעת מאיתנו שירות דיגיטלי מסוים.
איך מתגוננים מפני התקפות סייבר בבית?
לא משנה איזה מכשירי סמארטפון יש לכם וכמה לפטופים או טאבלטים יש בבית, בסופו של דבר הכול מחובר לרשת האינטרנט והיא זו שצריכה להיות מאובטחת באופן הכי הרמטי. שירות Bcyber הוא החומה שתעצור את מתקפות הסייבר ותספק הגנת סייבר מקיפה.
הוא יושב על הנתב, מזהה את המכשירים המחוברים אליו, מזהה ניסיון פריצה וחוסם אותו מידית. הוא מספק הגנה מפני מתחזים, מתעדכן באופן שוטף בסוגי ההונאות השונים ומיידע על ניסיון פריצה לרשת.
לאבטח את המכשירים שמחוברים לרשת
כשאנחנו חושבים על התקפות סייבר בבית, באופן אינטינקטיבי אנו חושבים על הסמארטפון והמחשב כמכשירים שנמצאים בסכנה מבחינה זו, אבל כיום, בעידן הדיגיטלי, יש עוד מכשירים שמחוברים לרשת ואפשר דרכם לשאוב נתונים לגבינו, לדוגמה טלוויזיות, מצלמות, גלאים, שואבי אבק רובוטיים, בייבי מוניטור ועוד.
כל מכשיר המחובר לרשת הוא פתח עבור ההאקר ולכן חובה שרשת ההגנה תשב ישירות על הנתב ותסכל כל ניסיון פריצה. שירות דוגמת Bcyber Extra מאפשר לקבל לאפליקציה תמונות מצב של המכשירים המחוברים לרשת בזמן אמת, עדכון על מצב האבטחה של הרשת ואף להגדיר מכשיר מסוים כ"אורח" ברשת או לחסום לו את הגלישה.
הצטרפו עכשיו להגנת סייבר של בזק