איך מתקשרים מחסוי?


איך להתקשר מחסוי

 
אם לא שמתם לב, אנחנו בלבה של מהפכה שבעתיד ידברו עליה רבות – מהפכת המידע. האינטרנט והטכנולוגיות הדיגיטליות יצרו בעשרים השנים האחרונות עולם שבו כמות המידע גדלה באופן מסחרר. כמה מסחרר? בשנתיים האחרונות יצרה האנושות יותר מידע ממה שיצרה משחר ההיסטוריה ועד 2016.

יש כיום בעולם כ-1.3 מיליארד אתרי אינטרנט המשרתים כארבעה מיליארד משתמשים, רשתות חברתיות קמות ומשתנות ללא הרף וערוצי תקשורת רבים ושונים מעבירים את המידע הזה מקצה אחד של העולם אל קצהו בתוך שניות. המידע הזה גדל מדי יום בכמויות אדירות ומשנה את הכלכלה והחברה שבה אנחנו חיים. ישראל היא אחת המדינות שבהן מהפכת המידע מתחוללת בשיא עוצמתה. לפי דוח שהוציאה חברת בזק בשנת 2017, בישראל כ-6.6 מיליון משתמשי אינטרנט, מתוך אוכלוסייה של כ-8.8 מיליון איש.

נוח לחיות בעידן מהפכת המידע. הכול זמין והטכנולוגיה יוצרת לנו עולם שבו פעולות הופכות פשוטות יותר ופותחת לנו אופקים חדשים ויכולות שלא האמנו. אבל בתוך כל הטוב הזה, ויש בו הרבה מאוד טוב, משהו גם נפגע בדרך. הפרטיות שלנו אינה כבעבר.

המידע עלינו חשוף לאנשים וגופים שונים ונחלק ביניהם במהירות. כדי לשמור על הפרטיות כדאי להימנע ממסירת פרטים אישיים כגון מספר טלפון, כתובת או מקום ולאשר ברשתות החברתיות רק אנשים שמכירים. השמירה על הפרטיות לא צריכה להיות רק ברשת או בסמארטפון, אלא גם כשמדובר בטלפון בבית. מכשיר הטלפון הביתי כיום מספק מגוון רחב מאוד של שירותים כגון הקלטת שיחות, שיחת ועידה, תא קולי, Fax2Mail ועוד. אחד השירותים שמסייעים לשמור על הפרטיות הוא שירות שיחה חסויה.




 

איך עושים מספר חסוי?


ישנן לא מעט סיבות לשימוש בשירות מספר חסוי. הראשונה בסיסית וחשובה - אם אנחנו מתקשרים לאדם או בית עסק שאיננו רוצים שמספר הטלפון שלנו ושמנו יהיו גלויים בפניהם וישמשו אותם למטרות שונות, כדאי מאוד להשתמש בשירות שיחה לא מזוהה. סיבה נוספת קשורה למיקום שלנו. ישנה אפשרות לאתר את מספר הטלפון שלנו ובעקבותיו את המקום בו אנחנו נמצאים ובמקרים מסוימים נרצה לשמור את המידע הזה לעצמנו.

בנוסף, כשמתקשרים ממספר חסוי החוק מגן על פרטיותכם. החוק להגנת הפרטיות מפרט מהן הדרכים האסורות לפגיעה בפרטיות וסעיף 7 (הפרה של חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי ענייניו הפרטיים של אדם) וסעיף 8 (הפרה של חובת סודיות לגבי ענייניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע) מבטיחים שבשימוש במספר חסוי הפרטים לא יועברו לאדם או לבית העסק אליו אנחנו מתקשרים, מכיוון שהגדרתם לפני השיחה שאתם מעוניינים שמספר הטלפון שלכם והמידע הנלווה אליו יישארו חסויים. הם לא יוכלו לדעת את מספר, ולאחר מכן להשתמש בו כדי להתקשר בחזרה או להעבירו למטרות שיווק או למטרות אחרות.

אז איך מתקשרים מחסוי? מצטרפים לשירות טלפון קווי, מרימים את השפופרת, לוחצים 43* (כוכבית 43) וכך נמנעת הצגת מספר הטלפון שממנו התקשרתם על פני הצג של מקבל השיחה. בתום השיחה, החסימה מבוטלת אוטומטית. השירות חל גם על שיחות לחו"ל. פשוט, קל ובעיקר – שומר על הפרטיות. קחו לתשומת לבכם שלפי הוראת משרד התקשורת לא ניתן להתקשר מחסוי למספרי החירום 100, 101 ו-102. לגבי השאר – המספר שלכם נשאר רק אצלכם.