גלישה בטוחה באינטרנט




האינטרנט הוא יקום מקביל שבמידה רבה משקף את העולם המציאותי שבו אנחנו חיים. המשמעות היא שכל השפע הטוב שיש בו - כמות מידע עצומה, אתרים שימושיים, אפליקציות שהופכות את הסמארטפון לכלי שאפשר לעשות איתו הכול, רשתות חברתיות, מנועי חיפוש ועוד - יכול באותה מידה לשמש נגדנו. אנחנו חשופים לסכנות רבות, מתרמיות אשראי, דרך היחשפות לתוכן אלים ועד שיימינג לילדים. השימוש היומיומי שלנו בכלי הטכנולוגי ששינה את העולם חושף אותנו מדי יום גם לסכנות.
 
איך מקפידים על גלישה בטוחה באינטרנט? כיצד הורים לילדים יכולים למנוע מהם להיחשף לתכנים אלימים ופורנוגרפיים? מהי הדרך לשמור על הפרטיות שלנו בעידן שבו נדמה כי הכול פרוץ? ובכן, בעיות טכנולוגיות פותרים בעזרת פתרונות טכנולוגיים, ואנחנו כאן כדי לעזור לכם להתאים את הפתרון לבעיה וליצור לכם אינטרנט בטוח.

 

הגנה על הבית

 
הבעיה: בבית ממוצע בישראל יש כתשעה מכשירים מחוברים לרשת - מחשבים, סמארטפונים, קפסולות משחקים, טאבלטים, ממירים, ועם התפתחות האינטרנט של הדברים, הבתים שלנו יהפכו ליותר ויותר חכמים. כדי לשמור על הפרטיות שלנו צריך לוודא שאנחנו יותר ויותר מוגנים. בישראל יש שבעה ניסיונות פריצת סייבר מדי דקה, ולאחד מכל חמישה בארץ פרצו למייל, לפייסבוק או לחשבונות דיגיטליים אחרים. הבית שלנו הוא כבר לא מבצרנו, והפרטיות שלנו בסכנה מתמדת.

הפתרון: בעזרת שירות הגנת סייבר שכזה נוכל לדעת מה קורה ברשת הביתית בכל זמן נתון, לדעת מי מחובר בכל רגע, להגדיר רשתות נפרדות לבני הבית ולאורחים, או לחסום מכשירים לא מורשים. אפשר גם לחסום זמנית את הסמארטפון של הילדים ודרך האפליקציה שמחוברת לנתב לקבל התראה בזמן אמת על כל ניסיון פריצה לרשת או ניסיון לגנוב פרטים אישיים. כדי לספק להם ולעצמנו אינטרנט עוצמתי ואיכות גלישה מצוינת מגדיל טווח WiFi הוא משהו שכדאי שיהיה לכם בבית. מגדיל הטווח מתחבר לשירות הגנת סייבר ויוצר שתי רשתות אלחוטיות מאובטחות בו זמנית למגוון רחב של יישומים.
 


מגדיל טווח WIFI

הגנה על הילדים

 
הבעיה: דור המיליניאלס שנולד בשנות ה-2000 הוא דור שנולד עם יוטיוב ביד. הילדים בישראל מבלים כשלוש שעות ביום מול מסך, כ-70% מהם צופים בסרטים ובסדרות ברשת והתמונות הפרטיות שלהם שמורות בענן. החיים ברשת עלולים גם לחשוף את הילדים לאתרי פורנוגרפיה ולסרטונים אלימים, קהילות וצ'אטים יכולים לחבר אותם לגורמים פליליים או לפדופילים, וברשתות החברתיות והסטטיסטיקה מלמדת שכיום כל ילד שלישי בישראל חשוף לבריונות ברשת.
 
הפתרון: משום שקשה להגביל דור דיגיטלי מגלישה ברשת, חשוב לשוחח עם הילדים ולהסביר להם מהן הסכנות הפוטנציאליות. אבל ישנם מגוון שיטות ליצור גלישה בטוחה לילדים. בעזרת אפליקציות מעקב שונות ושירות הגנת סייבר, ההורים יכולים לדעת היכן הילדים נמצאים, איזה הודעות טקסט הם קיבלו, עם מי התכתבו ברשתות החברתיות וגישה להודעות שנמקו ולשיחות הנכנסות והיוצאות. בנוסף, בעזרת הגנת סייבר תוכלו לבדוק מי מהם גולש בבית, לחבר או לנתק ואף לדעת מי התארח וגלש דרך הרשת הביתית שלכם.


 

 

הגנה על הכסף

 
הבעיה: ב-2017 אחוז הרוכשים באינטרנט היה גבוה מאי פעם, והוא ממשיך רק לעלות. זו הסיבה שלאחד מכל שישה ישראלים נגנבו פרטי אשראי באינטרנט. אנחנו מנהלים את הכסף שלנו דרך המחשב והסמארטפון ולכן חשופים להאקרים ותרמיות פיננסיות ברשת.
 
הפתרון: שימוש במחשב ללא תוכנות אנטי וירוס והגנת רשת מעודכנות, עשוי להכיל תוכנות זדוניות שאמצעותן ייחשפו פרטי האשראי שלכם. לכן רצוי מאוד לחבר את הרשת בבית או בעסק לשירות הגנת סייבר, שמתעדכן בכל ההונאות החדשות באופן שוטף ובזמן אמת כך שפרטי האשראי שלך לא יגיעו לידיים הלא נכונות. רכשו אך ורק מאתרים מוכרים שמתחילים ב-https, הימנעו מרכישות דרך WiFi וסמארטפונים והימנעו או צמצמו ככל האפשר את כמות האתרים שבהם שמורים פרטי האשראי שלכם.