מה זה התקפת DDOS?

 

מה זה התקפת DDOS

 
בואו נניח שאתם בעלי מזנון דרכים קטן שנמצא על הדרך בין שני יישובים מרוחקים, ומגישים כמה עשרות ארוחות ביום לאלה העוצרים להתרעננות וארוחה. לפתע, ללא כל התרעה מוקדמת, עוצרים בתוך פרק זמן של שעה עשרות אוטובוסים ליד המזנון שלכם ויורדים מהם מאות בני אדם המבקשים לאכול. תחילה השירות שלכם הופך לאטי וכעבור זמן קצר אוזלים כל המצרכים ואינכם מסוגלים להעניק שירות יותר.
אתם סוגרים את המקום עד לחידוש האספקה. כך גם פועלים האקרים כשהם עורכים מתקפת DDOS למחשב הפרטי שלכם.


מתקפת מניעת שירות, או באנגלית distributed denial-of-service attack - DDoS, היא ניסיון להפוך שירות מקוון ללא זמין על ידי הכרעתו ביצירת עומס חריג על משאבי המחשב. כלומר, יצירת תעבורה לגיטימית ברוחב פס ותדירות גבוהה, על מנת להשבית את המחשב המותקף. 


מתקפת DDOS

 

איך יוצרים התקפת DDOS?

 
תחילה ההאקרים יוצרים וירוסים או תוכנות שמטרתם לחדור או להזיק למחשב, לאסוף מידע רגיש, להשיג גישה לרשתות מחשב פרטיות, או כדי להציג תוכן פרסומי בלתי-רצוי וכל זאת ללא ידיעתו של המשתמש במחשב. הם למעשה יוצרים בוטים - תוכנות המיועדות לאסוף מידע או לבצע פעולות בדרך של חיקוי משתמש רגיל.
 
לאחר מכן הם מסנכרנים מספר רב של מחשבים, ששולחים לשרת בקשה לשירות כלשהו וכך חוסמים את הנגישות לאותו שרת על ידי יצירת עומס גדול.
מדי יום ישנן יותר מ-2,000 תקיפות
DDOS ברחבי העולם הנמשכות בממוצע בין כמה שעות ליממה, והן מתבצעות נגד כולם: החל מאתרי בנקים, רשתות חברתיות או אתרי ממשל ועד למחשביהם של אנשים פרטיים .

לעתים ההתקפה מנצלת פרצת אבטחה במחשב ומחדירה את אותה תוכנה זדונית דרך 
לעתים ההתקפה היא על ידי פרצת אבטחה רשתית ולעתים היא מנצלת באג באחד מרכיבי התוכנות שנמצאות במחשב. 

מתקפת DDOS


לא משנה באיזו שיטה הם משתמשים, אם הם מצליחים - המחשב הפרטי שלכם הופך לשקוף עבורם, הם יכולים לשאוב מידע ובנוסף הם הופכים את המחשב לעוד "חייל" בצבא הבוטים שלהם, כשביכולתם לחלק לו הוראות ולתקוף בעזרתו מחשבים נוספים. התקפה מוצלחת שכזו פוגעת פגיעה קשה בפרטיות שלכם, שכן המידע השמור לכם במחשב יכול לשמש את אותם האקרים לכל מטרה – מהתחזות ועד לשיימינג ברשת. התקפה שכזאת על עסק עלולה לגרום נזק כלכלי גדול בשל אובדן או שינוי מידע, ביצוע פעולות לא חוקיות וגרימת נזק למוניטין של העסק.
 

כיצד ניתן למנוע התקפת DDOS

 
פס רחב ככל האפשר וקביעת תצורה של חומת אש הן רק חלק בסיסי בהגנה על המחשב, אולם "האינטרנט של הדברים" - אותה יכולת של חפצים, מוצרים ואפליקציות, לתקשר אלה עם אלה באמצעות הרשת, מחייבות הגנה לא רק על הסמארטפון או הלפטופ אלא גם על קונסולת המשחקים, הטלוויזיה והמדפסת. מבחינת ההאקרים לא משנה דרך איזה מוצר או גאדג'ט אפשר לחדור, הם רק צריכים את אותו סדק אבטחתי כדי לפרוץ פנימה.   
 
את ההגנה היעילה נגד מתקפת DDOS אפשר להשיג דרך שירות דוגמת Bcyber Extra המספק הגנת סייבר מקיפה, שמגינה על הפרטים האישיים, גם בבית וגם מחוצה לו, ושומרת בנוסף על מכשירים נוספים המחוברים לרשת. Bcyber Extra יודע לזהות, לחסום ולנטרל את הסכנות ומגן עליכם מפני חדירה לפרטיות, הונאות אשראי, גניבת זהות, התחזות ותקיפות האקרים על מכשירים שמחוברים לרשת האינטרנט בבית, ומיידע אתכם על כך בזמן אמת. בנוסף, השירות מאפשר יכולת להגדיר מכשיר מסוים כ"אורח" ברשת או לחסום לו את הגלישה וגם לחסום אתרים ומילים לפי קטגוריות וכך הילדים נמנעים משיחות עם זרים ואפשרות למסירת פרטים לאתרים מסוימים.
 
זכרו: בכל פעם שאתם נכנסים למייל, לרשתות החברתיות או לאתרים בהם הזנתם פרטים אישיים, אתם חשופים, ואין זה משנה אם אתם בבית או בחוץ - המכשירים הניידים שלכם מכילים מידע אישי ורגיש, וכשאתם גולשים מחוץ לרשת הביתית המכשירים האלו חשופים לפריצות ותקיפות. Bcyber Extra כולל גם Anti-Phishing ומספק הגנה מלאה, עוצמתית ומידית מפני אתרים מפוקפקים, וירוסים, תוכנות ריגול ותוכנות זדוניות בכל מקום שבו תהיו.